COLLEGEREEKSEN

Sprekers - Psychologie van Leiderschap

Prof. dr. Erik Scherder
Psychologie van Leiderschap

Prof. dr. Erik Scherder

Prof. dr. Erik Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en verbonden aan de gelijknamige afdeling bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Psychologie van Leiderschap

Prof. dr. René ten Bos

Hoogleraar aan de Faculteit der Managementwetenschappen, Radboud Universiteit en columnist van Het Financieel Dagblad. Hij is auteur van tal van artikelen en boeken en een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Prof. dr. ir. Mathieu Weggeman
Psychologie van Leiderschap

Prof. dr. ir. Mathieu Weggeman

Hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven.

Prof. dr. Jaap van Muijen
Psychologie van Leiderschap

Prof. dr. Jaap van Muijen

Nederlands Psycholoog en Hoogleraar Psychologie aan de Nyenrode Business Universiteit.

Psychologie van Leiderschap

Prof. dr. Dirk Buyens

Prof. dr. Dirk Buyens is hoogleraar en verbonden aan Vlerick Business School. Hij behaalde zijn doctoraat in Arbeids- en Organisatie Psychologie aan de Universiteit van Gent en heeft een MBA behaald aan de KU Leuven.

Over de EW collegereeks - Psychologie van Leiderschap

Ontmoet de sprekers van de EW collegereeks “Psychologie van leiderschap“. Allemaal gerenommeerde specialisten op hun vakgebied.

Hun bijdrage aan deze EW collegereeks staat garant voor kwalitatief hoogstaande EW collegereeks die kan bijdragen aan uw persoonlijke ontwikkeling.

Deze EW collegereeks geeft inzicht in de psychologische kant van leiderschap en (on)bewust menselijk gedrag. De kern van deze EW collegereeks:

  • De dynamiek tussen leiden en volgen.
  • Het bewuste en het onbewuste menselijk gedrag.
  • De spanning tussen het belang van het individu en het belang van de organisatie.
  • Tijdens deze EW collegereeks worden inzichten uit de sociale psychologie met betrekking tot groepsprocessen en sociale of groepsidentiteit toegepast op leiderschap en gekoppeld aan leiderschapsvoorbeelden uit de praktijk.
  • Unieke hooglerarenreeks over menselijk gedrag.
  • Ervaren gastsprekers uit de wereld van wetenschap, bedrijfsleven en openbaar bestuur geven vanuit hun unieke invalshoek hun zienswijze op goed leiderschap.
Resultaat van uw deelname aan deze EW collegereeks

U verkrijgt inzicht in de psychologische kant van leiderschap en (on)bewust menselijk gedrag.

U kunt psychologische inzichten koppelen aan concrete managementvraagstukken.